Mięspek jest to marka produktów mięsnych produkowanych przez PPHU FENETRA Bogusław i Marek Kozubal spółka jawna w Mrowli.
Produkcja konserw odbywa się w nowo wybudowanym, nowoczesnym zakładzie, który posiada uprawnienia do sprzedaży na rynki Unii Europejskiej.
Historia produkcji wyrobów mięsnych sięga 1991 roku, natomiast tradycja sięga trzech pokoleń , gdzie od 1959r dziadek właścicieli świadczył usługi "świniobicia" dla okolicznych gospodarzy, ojciec pracował w Rzeszowskich Zakładach Mięsnych.
W 1991 roku Marek Kozubal uruchomił Zakład Przetwórstwa Mięsnego i rozpoczął swoją historię przetwórstwa od uboju drobiu po produkcję pasztetów, wędlin drobiowych, wieprzowych i konserw mięsnych. W 2007 roku przeniósł produkcję od nowo wybudowanego zakładu, gdzie wspólnie z bratem Bogusławem jest kontynuowana produkcja konserw mięsnych w puszkach i słoikach. Misją firmy jest zaoferowanie klientom produktów o bogatym i niepowtarzalnym smaku, wyprodukowanych w warunkach zapewniających najwyższe standardy bezpieczeństwa, w opakowaniach praktycznych w użyciu.
Na szczególne wyróżnienie zasługuje linia produktów "Konserwy Tradycyjne". Konserwy tradycyjne mięsne zostały wpisane 26.04.2018r. na „Krajową Listę Produktów Tradycyjnych” prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
|