Edycja 2024

Edycja 2023

Edycja 2022

Edycja 2021

Edycja 2020

Edycja 2019

Edycja 2018

Edycja 2017

Edycja 2016

Edycja 2015

Edycja 2014

Edycja 2013

Edycja 2012

Edycja 2011

Edycja 2010

Edycja 2009

Edycja 2008

Edycja 2007

Edycja 2006

Edycja 2005

Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN"- Pajda Sp. z o.o.

Adres:
ul. Blichowa 11
37-500 Jarosław

Telefon: 016 621 43 27
Fax: 016 621 43 27
E-mail: san-pajda@interia.pl
Logo firmy

Głównym przedmiotem działalności F.P.C „San" - Pajda Sp. z o.o. jest produkcja pieczywa piankowego - biszkoptów.
Zakład produkcyjny przy ul. Blichowej był częścią składową przedsiębiorstwa o nazwie „Jarosławskie Przedsiębiorstwo Przemysłu Terenowego„ (składającego się z 3 zakładów). W roku 1974, zakład ten został przejęty przez Fabrykę Pieczywa Cukierniczego „San" w Jarosławiu. W wyniku tego połączenia powstały 4 zakłady produkcyjne a powstałe w ten sposób przedsiębiorstwo otrzymało nazwę: „Zakłady Przemysłu Cukierniczego „San„ Jarosław. Był to jeden z największych producentów pieczywa cukierniczego w Polsce.

W 1994.r. ZPC „San" S.A. zakupiła angielska firma „United Biscuits„, w wyniku czego, nastąpił m.in. rozwój technologiczno - inwestycyjny głównego zakładu produkcyjnego przy ulicy Piekarskiej.

Zakład produkcyjny (wchodzący w skład grupy ZPC „San" S.A.) przy ulicy Blichowej nie był przewidziany do modernizacji ani dalszego rozwoju (jedyne nakłady dotyczyły postępu higieniczno - sanitarnego).

W 2001 roku „United Biscuits „sprzedał ZPC „San" S.A. francuskiej firmie „Danone„. „Danone„ również nie przewidywał rozwoju zakładu produkcyjnego przy ul. Blichowej - wprost przeciwnie - dążył do wygaszenia produkcji biszkoptów i zamknięcia Zakładu w wyniku czego pracę straciłoby 92 osoby.

Stąd też, inicjatywą Jana Pajdy, który zakupił wydzieloną część przedsiębiorstwa - Zakład produkcji biszkoptów, utworzono nowy podmiot: Fabrykę Pieczywa Cukierniczego „San„ - Pajda Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Transakcję zakupu zakładu przeprowadzono w maju 2003.r.. Fabryka Pieczywa Cukierniczego „San„ - Pajda kontynuuje produkcję biszkoptów - gałąź produkcji uznaną przez wcześniejszych właścicieli za nierozwojową, Aktualnie w sektorze MSP stanowi dochodowe przedsiębiorstwo, kontynuujące tradycję wyrobu znanego, rozpoznawalnego i cenionego wyrobu cukierniczego.

Biszkopty są od lat najbardziej popularnym produktem cukierniczym w Polsce. Nasze wyroby nawiązują do najlepszych tradycji w tej dziedzinie, zachowując dzięki temu wciąż ten sam naturalny smak.

Stosujemy tradycyjną technologię - nasze biszkopty wyrabiane sa ręcznie na podstawie sprawdzonej receptury.

Delikatne rozpływające się w ustach ciasteczka kryją w sobie to co najlepsze - naturalne polskie surowce: naturalny miód pszczeli, świeże jaja, mąkę pszenną, cukier. Doskonałe do bezpośredniej konsumpcji, mogą też być natchnieniem do przygotowania oryginalnego deseru (podpowiedź znajdziesz na opakowaniu).

| Strona główna PNG | Lista firm PNG 2006 | Lista firm PNG 2006 w kategorii firm średnich |