Zakłady Mięsne HERMAN powstały w styczniu 1996r. jako spółka cywilna w Kielnarowej koło Tyczyna w województwie podkarpackim. Obecnie zakłady działają jako spółka z o.o. I prowadzi działalność w zakresie uboju i rozbioru wieprzowego oraz wołowego, produkcji pełnego asortymentu wędlin. Surowiec do produkcji pochodzi z czystych ekologicznie terenów Podkarpcia i Lubelszczyzny.
Zakłady Mięsne na przestrzeni lat stały się najważniejszym pracodawcą w regionie.
Wysokie walory smakowe i jakościowe produktów sprawiają, iż firma jest laureatem wielu prestiżowych nagród i wyróżnień. Są to np.:
- Złoty medal Targów Inter Res za szynkę cesarską w 1996r.,
- Złoty medal Targów Inter Res za salceson regionalny w 1997r.,
- Laureat II edycji ogólnopolskiego konkursu Agro Polska za polędwicę faszerowaną w 1997r.,
- Wyróżnienie za jakość i nowoczesność produktu na VI Targach Spożywczych Łańcut 2003r.,
- Nagroda Gospodarcza im. Ludwika Wodzickiego 2003 dla największego pracodawcy i inwestora w Gminie Tyczyn w latach 1990 – 2002,
- Nagroda Produkt Najwyższej Jakości w polskim przemyśle mięsnym za gulasz angielski i kiełbasę szynkową – wiosna 2003r.,
- Laureat konkursu Agroelita 2003,
- Nagroda Produkt Najwyższej Jakości w polskim przemyśle mięsnym za kiełbasę głogowską i krakowską suchą – jesień 2003r.,
- 7 miejsce w kategorii „Dynamika wartości eksportu 2003” w konkursie Agro Eksport 2003,
- Nagroda miesięcznika Rzeźnik Polska „Najlepszy wyrób okazjonalny Wielkanoc 2004” za szynkę tradycyjną,
- Nagroda „Produkt najwyższej jakości w polskim przemyśle mięsnym” za kiełbasę rzeszowską i kiełbasę jałowcową – jesień 2004r. |